Γαστρονομία

Ζαμάν Φουντ Stories #1: Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι, είσαι η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!

24 Σεπ 19:00

Σε 4 Μέρες

Παρακολούθηση

Διάρκεια

90’

Θέσεις

UNLIMITED

Χώρος

Αγορά Μοδιάνο

Οι τρεις πολυβραβευμένοι και πολυταξιδευμένοι σεφ της πόλης, Απόστολος Αλτάνης (executive του Hyatt Regency), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive του Macedonia Palace) και Δημήτρης Τσανανάς (executive του Met hotel), ως Chef Ambassadors στις αποστολές τους στο εσωτερικό ή το εξωτερικό μυούν τον κόσμο στις θεσσαλονικιώτικες γεύσεις. Πώς τις ορίζουμε; Ποια είναι τα πιάτα-σφραγίδες; Μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια ευδιάκριτη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομική σκηνή; Μαζί τους, ο δημοσιογράφος του Γαστρονόμου της Καθημερινής Γιάννης Παπαδημητρίου, που χρόνια τώρα παρακολουθεί τις κουζίνες και τους νέους πρωταγωνιστές της πόλης, επισκοπεί πάνω στον μύθο και τα όσα διθυραμβικά γράφονται για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, μοναδικής ελληνικής πόλης ενταγμένης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γεύσης δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος από το Biscotto.gr. Καλούδια και πιάτα θα μαγειρεύονται και θα προσφέρονται ζωντανά υπό την επιμέλεια της σχολής La Chef Levi.

 

Τα χρόνια, τα ζαμάνια και οι ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα. Πέντε θεματικά live talks ενώπιον κοινού, αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, με έδρα τη μεταμορφωμένη ιστορική αγορά – food market Μοδιάνο.

 

Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Ετοιμαστείτε για πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη. Ζαμάν Φουντ Stories, πέρα από τις ιστορίες για τα χρόνια, τα ζαμάνια και τις περιπέτειες της γεύσης στη Θεσσαλονίκη των αιώνων, θα πει και… ελάτε να περάσουμε νόστιμα στις 24 Σεπτ, 1 Οκτ, 8 Οκτ, 15 Οκτ και 22 Οκτ. στην Αγορά Μοδιάνο.

Ζαμάν Φουντ Stories #1: Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι, είσαι η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!
24 Σεπ - 24 Σεπ 19:00

​​Διάλεξε ημερομηνία

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023
  • ΔΕΥΤΕΡΑ
  • ΤΡΙΤΗ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ
  • ΠΕΜΠΤΗ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ
  • 19 ΠΕ
  • 20 ΠΑ
  • 21 ΣΑ
  • 22 ΚΥ
  • 23 ΔΕΥ
  • 24 ΤΡ
  • 25 ΤΕ
  • 26 ΠΕ
  • 27 ΠΑ
  • 28 ΣΑ
  • 29 ΚΥ
  • 30 ΔΕΥ
  • 01 ΤΡ
  • 02 ΤΕ
  • 03 ΠΕ
  • 04 ΠΑ
  • 05 ΣΑ
  • 06 ΚΥ
  • 07 ΔΕΥ
  • 08 ΤΡ
  • 09 ΤΕ
  • 10 ΠΕ
  • 11 ΠΑ
  • 12 ΣΑ
  • 13 ΚΥ
  • 14 ΔΕΥ
  • 15 ΤΡ
  • 16 ΤΕ
  • 17 ΠΕ
  • 18 ΠΑ
  • 19 ΣΑ
  • 20 ΚΥ
  • 21 ΔΕΥ
  • 22 ΤΡ
  • 23 ΤΕ
  • 24 ΠΕ
  • 25 ΠΑ