Γαστρονομία

Ζαμάν Φουντ Stories #5 Σπάνιες γαίες, σπάνιες πρώτες ύλες, σπάνια πιάτα, σπάνιες ευκαιρίες

22 Οκτ 19:00

Χώρος

Αγορά Μοδιάνο

Ένα από τα σούπερ ατού της θεσσαλονικιώτικης γαστρονομίας είναι το ότι στα πέριξ της πόλης και στους βορειοελλαδίτικους νομούς, η Θεσσαλονίκη έχει μοναδική πρόσβαση στο άλφα και το ωμέγα που απαιτείται για να φτιάξεις πιάτα αξέχαστα: πρώτες ύλες που ξεχωρίζουν, πρώτες ύλες με χαρακτήρα και ετικέτες προϊόντων που προσφέρουν την ευκαιρία να δομηθεί ένα τουριστικό προϊόν βασισμένο στον πλούτο και τις σπάνιες γαίες μας. Η Σύλβια Κουμεντάκη, η Λία Μπουντιούκου και η Νανά Ζυγούρα της ομάδα Chef Stories, η Χαρισία Βλάχου, καθηγήτρια Γαστρονομικού Τουρισμού- Αγροδιατροφής του ΑΠΘ, και η Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, συζητούν για τις ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης που προσφέρει το δυναμικό αυτού που ονομάζουμε πρώτες ύλες και προϊόντα με σφραγίδα Βόρειας Ελλάδας. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γεύσης δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος από το Biscotto.gr. Καλούδια και πιάτα θα μαγειρεύονται και θα προσφέρονται ζωντανά υπό την επιμέλεια της σχολής La Chef Levi.

 

Τα χρόνια, τα ζαμάνια και οι ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα. Πέντε θεματικά live talks ενώπιον κοινού, αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, με έδρα τη μεταμορφωμένη ιστορική αγορά – food market Μοδιάνο.

 

Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Ετοιμαστείτε για πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη. Ζαμάν Φουντ Stories, πέρα από τις ιστορίες για τα χρόνια, τα ζαμάνια και τις περιπέτειες της γεύσης στη Θεσσαλονίκη των αιώνων, θα πει και… ελάτε να περάσουμε νόστιμα στις 24 Σεπτ, 1 Οκτ, 8 Οκτ, 15 Οκτ και 22 Οκτ. στην Αγορά Μοδιάνο.

Ζαμάν Φουντ Stories #5 Σπάνιες γαίες, σπάνιες πρώτες ύλες, σπάνια πιάτα, σπάνιες ευκαιρίες
22 Οκτ - 22 Οκτ 19:00

​​Διάλεξε ημερομηνία

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024
  • ΔΕΥΤΕΡΑ
  • ΤΡΙΤΗ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ
  • ΠΕΜΠΤΗ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ
  • 19 ΠΕ
  • 20 ΠΑ
  • 21 ΣΑ
  • 22 ΚΥ
  • 23 ΔΕΥ
  • 24 ΤΡ
  • 25 ΤΕ
  • 26 ΠΕ
  • 27 ΠΑ
  • 28 ΣΑ
  • 29 ΚΥ
  • 30 ΔΕΥ
  • 01 ΤΡ
  • 02 ΤΕ
  • 03 ΠΕ
  • 04 ΠΑ
  • 05 ΣΑ
  • 06 ΚΥ
  • 07 ΔΕΥ
  • 08 ΤΡ
  • 09 ΤΕ
  • 10 ΠΕ
  • 11 ΠΑ
  • 12 ΣΑ
  • 13 ΚΥ
  • 14 ΔΕΥ
  • 15 ΤΡ
  • 16 ΤΕ
  • 17 ΠΕ
  • 18 ΠΑ
  • 19 ΣΑ
  • 20 ΚΥ
  • 21 ΔΕΥ
  • 22 ΤΡ
  • 23 ΤΕ
  • 24 ΠΕ
  • 25 ΠΑ
  • 26 ΣΑ
  • 27 ΚΥ
  • 28 ΔΕΥ
  • 29 ΤΡ
  • 30 ΤΕ
  • 31 ΠΕ
  • 01 ΠΑ