Γαστρονομία

Ζαμάν Φουντ Stories #4 Οι συνοικίες τρώνε γκουρμέ και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες

15 Οκτ 19:00

Σε 25 Μέρες

Παρακολούθηση

Θέσεις

UNLIMITED

Χώρος

Αγορά Μοδιάνο

Η Αλεπού του Ανδρέα Κλαυδιανού και ο Κρίταμος των Σαμψών Αλμασίδη και Γιώργου Μουκριώτη στην Τούμπα, η Μόστρα της Αναστασίας Μπέκα στου Χαριλάου, το Κορωνίς των Σοφίας και Ευθύμη Καρανίκα, Γιώργου Νικολακάκη, Ευθύμη Κάλφα και Γιάννη Χατζηιωαννίδη στη Σοφούλη και το Σουμάκι του Γιώργου Παπουνίδη στους Αμπελόκηπους αποδεικνύουν περίτρανα ότι η γαστρονομική Θεσσαλονίκη δεν περιχαρακώνεται μόνο στα καθιερωμένα σποτ του κέντρου. Στις συνοικίες, δίπλα στα παραδοσιακά στέκια, μια νέα γενιά σεφ και επιχειρηματιών κατάφεραν να αποκεντρώσουν το παιχνίδι, πιστοποιώντας καθημερινά ότι οι γεύσεις της πόλης δεν γνωρίζουν σύνορα και… αποκεντρώνονται! Όλοι οι παραπάνω θα μιλήσουν για το ρίσκο του να ξεφεύγεις από τη σιγουριά του κέντρου και να επενδύεις στις γειτονιές, που κάθε μια έχει δικούς της κώδικες και ιδιαίτερες αξίες. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γεύσης δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος από το Biscotto.gr. Καλούδια και πιάτα θα μαγειρεύονται και θα προσφέρονται ζωντανά υπό την επιμέλεια της σχολής La Chef Levi.

 

Τα χρόνια, τα ζαμάνια και οι ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα. Πέντε θεματικά live talks ενώπιον κοινού, αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, με έδρα τη μεταμορφωμένη ιστορική αγορά – food market Μοδιάνο.

 

Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Ετοιμαστείτε για πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη. Ζαμάν Φουντ Stories, πέρα από τις ιστορίες για τα χρόνια, τα ζαμάνια και τις περιπέτειες της γεύσης στη Θεσσαλονίκη των αιώνων, θα πει και… ελάτε να περάσουμε νόστιμα στις 24 Σεπτ, 1 Οκτ, 8 Οκτ, 15 Οκτ και 22 Οκτ. στην Αγορά Μοδιάνο.

Ζαμάν Φουντ Stories #4 Οι συνοικίες τρώνε γκουρμέ και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες
15 Οκτ - 15 Οκτ 19:00

​​Διάλεξε ημερομηνία

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023
  • ΔΕΥΤΕΡΑ
  • ΤΡΙΤΗ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ
  • ΠΕΜΠΤΗ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ
  • 19 ΠΕ
  • 20 ΠΑ
  • 21 ΣΑ
  • 22 ΚΥ
  • 23 ΔΕΥ
  • 24 ΤΡ
  • 25 ΤΕ
  • 26 ΠΕ
  • 27 ΠΑ
  • 28 ΣΑ
  • 29 ΚΥ
  • 30 ΔΕΥ
  • 01 ΤΡ
  • 02 ΤΕ
  • 03 ΠΕ
  • 04 ΠΑ
  • 05 ΣΑ
  • 06 ΚΥ
  • 07 ΔΕΥ
  • 08 ΤΡ
  • 09 ΤΕ
  • 10 ΠΕ
  • 11 ΠΑ
  • 12 ΣΑ
  • 13 ΚΥ
  • 14 ΔΕΥ
  • 15 ΤΡ
  • 16 ΤΕ
  • 17 ΠΕ
  • 18 ΠΑ
  • 19 ΣΑ
  • 20 ΚΥ
  • 21 ΔΕΥ
  • 22 ΤΡ
  • 23 ΤΕ
  • 24 ΠΕ
  • 25 ΠΑ