Γαστρονομία

Ζαμάν Φουντ Stories #3 Street food αγάπη μου: Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία!

08 Οκτ 19:00

Σε 18 Μέρες

Παρακολούθηση

Θέσεις

UNLIMITED

Χώρος

Αγορά Μοδιάνο

O μυθος, η αίγλη, οι αξίες και η κουλτούρα του θεσσαλονικιώτικου street food: Από την προσφυγική μπουγάτσα του 1922, που ο τεχνίτης Φίλιππος Μπαντής την ανέδειξε σε σύγχρονο πρωινό λαϊκό γκουρμέ, στο μεταμοντέρνο Μπουγατσάν που ο Κώστας Καπετανάκης του Estrella μαζί με τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη το είδαν να γίνεται παγκόσμιο βάιραλ. Από τα πιροσκί, τα περέκ και τα χατσαπούρια του Γιάννη Κοτζαγερίδη ως τα ασιατικά Bao Bun με γέμιση του σεφ Δημήτρη Παμπόρη, η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι η βασίλισσα και η πατρίδα όχι μόνο του κλασικού φαγητού στον δρόμο, αλλά και η καινοτόμα γαστρονομικά πόλη που από εδώ ξεκινούν και διαχέονται όλες οι street food τάσεις. Όλοι οι παραπάνω πρωταγωνιστές μαζί με τον θρυλικό Δημήτρη -σουβλάκι μάστερ- Εικοσιδυό θα αναλύσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα και τις αξίες του φαγητού στον δρόμο. Μαζί τους ο Θάνος Ρουμπής και η Ευγενία Ευθυμιάδου του Thess_del_food που καταγράφουν την περιπέτεια με εικόνα, λέξεις, ήχο και βιντεάκια viral. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γεύσης δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος από το Biscotto.gr. Καλούδια και πιάτα θα μαγειρεύονται και θα προσφέρονται ζωντανά υπό την επιμέλεια της σχολής La Chef Levi.

 

Τα χρόνια, τα ζαμάνια και οι ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα. Πέντε θεματικά live talks ενώπιον κοινού, αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, με έδρα τη μεταμορφωμένη ιστορική αγορά – food market Μοδιάνο.

 

Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Ετοιμαστείτε για πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη. Ζαμάν Φουντ Stories, πέρα από τις ιστορίες για τα χρόνια, τα ζαμάνια και τις περιπέτειες της γεύσης στη Θεσσαλονίκη των αιώνων, θα πει και… ελάτε να περάσουμε νόστιμα στις 24 Σεπτ, 1 Οκτ, 8 Οκτ, 15 Οκτ και 22 Οκτ. στην Αγορά Μοδιάνο.

Ζαμάν Φουντ Stories #3 Street food αγάπη μου: Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία!
08 Οκτ - 08 Οκτ 19:00

​​Διάλεξε ημερομηνία

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023
  • ΔΕΥΤΕΡΑ
  • ΤΡΙΤΗ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ
  • ΠΕΜΠΤΗ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ
  • 19 ΠΕ
  • 20 ΠΑ
  • 21 ΣΑ
  • 22 ΚΥ
  • 23 ΔΕΥ
  • 24 ΤΡ
  • 25 ΤΕ
  • 26 ΠΕ
  • 27 ΠΑ
  • 28 ΣΑ
  • 29 ΚΥ
  • 30 ΔΕΥ
  • 01 ΤΡ
  • 02 ΤΕ
  • 03 ΠΕ
  • 04 ΠΑ
  • 05 ΣΑ
  • 06 ΚΥ
  • 07 ΔΕΥ
  • 08 ΤΡ
  • 09 ΤΕ
  • 10 ΠΕ
  • 11 ΠΑ
  • 12 ΣΑ
  • 13 ΚΥ
  • 14 ΔΕΥ
  • 15 ΤΡ
  • 16 ΤΕ
  • 17 ΠΕ
  • 18 ΠΑ
  • 19 ΣΑ
  • 20 ΚΥ
  • 21 ΔΕΥ
  • 22 ΤΡ
  • 23 ΤΕ
  • 24 ΠΕ
  • 25 ΠΑ